Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SAD

Veteran slučajno pronađen mrtav u stanu, umro je prije tri godine

Ronald-wayne-white

Kako je moguće da je moj sin toliko dugo mrtav u tom stanu i da niko o tome ništa ne zna

Veteran američke mornarice pronađen je mrtav u svom stanu u Dallasu, u američkoj državi Texas, a umro je prije tri godine, javio je BBC.

Tijelo Ronalda Waynea Whitea pronađeno je tokom pretresa stanova, čiji stanari nisu koristili vodu. Kada je provaljeno u stan, tijelo Whitea pronađeno na podu u kuhinji.

White, koji je 2016. godine imao 51 godinu, radio je na ugovor za Ministarstvo odbrane od kada je napustio američku mornaricu.

Živio je sam poslije razvoda od supruge, a zbog posla je često putovao van SAD.

Njegova majka Doris Stevens, koja živi u New Yorku, rekla je da ju je sin redovno kontaktirao, ali da je prije tri godine prestao da je zove.

Ona je rekla da je nestanak sina prijavila u nekoliko policijskih stanica i da joj je rečeno da je on odrasla osoba, da putuje zbog posla i da se ne može otvoriti potraga za nestalim licem.

“Kako je moguće da je moj sin toliko dugo mrtav u tom stanu i da niko o tome ništa ne zna. Niko nije želio da mi pomogne da ga pronađemo”, rekla je Stevens.

Policija vjeruje da su razlozi što njegovo tijelo nije pronađeno dugo vremena dobra izolacija stana i što su svi prozori bili zatvoreni i zaključani.

Pete Schulte, detektiv lokalne policije, rekao je da je mjesečni zakup za stan uredno plaćala mornarica, pa niko nije posumnjao da ga nema.

Jedan komšija žalio se prije dvije godine da neka tečnost curi iz stana Whitea, ali je curenje u jednom trenutku prestalo i to se više nije istraživalo.

Na tijelu Whitea biće izvršena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. Policija je u stanu pronašla i lijekove za dijabetes od 2016. godine.