Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Više hiljada građana na protestima opozicije u Podgorici (FOTO)

27/09/2015

Protest opozicionih crnogorskih partija okupljenih oko Demokratskog fronta počeo je večeras ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici. Na protestu, koji je počeo u 18 sati prisustvuje prema prvim procjenama više od pet hiljada ljudi. Okupljeni nose zastave Srbije i Crne Gore, a takođe su prisutna i partijska oblježja.

Protest će, kako su saopštili organizatori trajati sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi, a to su formiranje prelazne vlade i organizovanje fer izbora. Organizatori su u parku preko puta Skupštine postavili šatore, u koje će kako su najavili ostati do ispunjenja zahtjeva od izvršne vlasti.

aa_picture_20150927_6390073_web

Skup za sada protiče mirno. Za bezbjednost i održavanje javnog reda i mira brine se više stotina policajaca.

Na terenu su i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, a takođe ispred Skupštine su i oklopna vozila za razbijanje demonstracija.

pogorica

Direktor Uprave policije Stanko Stojanović je najavio da policija neće dozvoliti održavanje protesta ni na jednoj drugoj lokaciji, kao ni blokadu puteva i saobraćajnica, te da će svaki pokušaj nasilnog djelovanja biti sankcionisan.

Na protest je stiglo više od hiljadu građana iz Nikšića, a svakog časa pristižu građani iz ostalih gradova.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.