Globus

Srbija

Više od 100.000 funti sakrili u hljebu, čipsu, pelenama i deterdžentu

14/07/2020

Roditelji su, upitani da li imaju nešto za prijavljivanje, rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i ukupno oko 9.000 do 10.000 eura

Carinici Srbije su na prelazu Gradina spriječili jednu četvoročlanu porodicu iz Velike Britanije, koja je putovala ka Turskoj, da preko granice prenese više od 100.000 neprijavljenih funti skrivenih u gotovo svim stvarima koje su ponijeli sa sobom na put, od hljeba do pelena.

Neprijavljene funte su se tako našle u vekni hljeba, kesici čipsa, pakovanjima vlažnih maramica, kuhinjskih krpa, higijenskih uložaka, “pampers” pelena, pa i u deterdžentu za pranje veša.

U prtljagu je otkriveno ukupno 101.705 funti, da bi potom i u torbici 46-godišnjeg vozača carinici pronašli još 6.650 eura, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Prekršaj je otkriven kada je sinoć oko 21 sat na izlazu iz Srbije prema Bugarskoj za detaljan pregled izdvojen “audi” britanskih registarskih oznaka, kojim je ka Turskoj putovala četvoročlana porodica britanskih državljana, roditelji sa dvoje djece.

Roditelji su, upitani da li imaju nešto za prijavljivanje, rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i ukupno oko 9.000 do 10.000 eura.

U saopštenju je navedeno da se ispostavilo da novca ima znatno više, jer čim su carinici započeli kontrolu, najprije su u kesi sa hranom pronašli veknu hljeba, “nafilovanu” svežnjevima novčanica, a skrivene funte pronađene su i u kesici čipsa, kao i u originalnim pakovanjima pelena, vlažnih maramica, higijenskih uložaka, deterdženta za pranje veša i među kuhinjskim krpama.

Svakom članu porodice vraćen je iznos u protivvrijednosti od 10.000 eura, odnosno ukupno 40.000 eura, dok je ostatak od 71.555 funti zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.