Globus

Više od 240 mrtvih u razornom zemljotresu koji je pogodio Meksiko (VIDEO)

20/09/2017

U zemljotresu magnitude 7,1 stepen po Rihteru koji je pogodio centralni Meksiko poginulo je 248 osoba, saopštila je Nacionala agencija za civilnu zaštitu.

Direktor agencije Luis Felipe Puente objavio je na svom Twitter nalogu da je u državi Morelos, južno od Mexiko Cityja, poginulo 55 lica, dok je u susjednoj državi Meksiko stradalo najmanje 12 lica, a u državi Guerrero troje lica.

Spasilačke ekipe pokušavaju da dođu do preživjelih ispod ruševina nakon potresa usljed koga su mnoge zgrade u prijestonici Mexiko Cityju srušene. Usljed zemljotresa, u Meciko Cityju je došlo i do više požara zbog pucanja instalacija za gas.

Milioni ljudi pobjegli su na ulice.

Predsjednik Meksika Enrique Pena Nieto rekao je ranije da je više od 20 djece poginulo, dok se 30 vodi kao nestalo nakon što je srušena jedna osnovna škola u kvartu Koapa. Ispod ruševina škole pronađena su i tijela dvije odrasle osobe.

U Mexico Cityju, gradu od oko 20 miliona stanovnika, srušile su se ukupno 44 zgrade, među njima najmanje jedna osnovna škola.

Epicentar potresa bio je u blizini mjesta Atensingo u državi Puebla, oko 120 kilometara od Meksiko Sitija, na dubini od 51 kilometar, saopštio je američki Geološki institut.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.