Srbija

Više od 300 policajaca i dalje traga za nestalom djevojčicom

potraga za monikom srbija

Pronađeno je mnogo dokaza na osnovu kojih sumnjaju da je Moniku oteo Ninoslav Jovanović, poznat i kao “Malčanski berberin”

Potraga za 12-godišnjom Monikom Karimanović, čiji je nestanak srbijanskoj policiji prijavljen u petak popodne, još traje. U potragu je uključeno više od 300 policajaca iz Niša i Zaječara, a policija sumnja da je djevojčicu oteo Ninoslav Jovanović, poznat i kao “Malčanski berberin”.

Potraga je nastavljena tokom noći i jutra, ali Monika Karimanović još nije pronađena. Nije pronađen ni Ninoslav Jovanović, za kojeg policija sumnja da je oteo 12-godišnju djevojčicu.

Istraga je sužena na četiri sela – Orešac, gdje su njih dvoje jučer posljednji put viđeni, zatim Podvis, Glogovac i Vasilj, prenosi Radiotelevizija Srbije.

U potragu su, pored policajaca iz Niša i Zaječara, uključeni i pripadnici Žandarmerije, helikopteri, ekipe sa psima tragačima, a koriste se i dronovi i termovizijske kamere.

Direktor srbijanske policije Vladimir Rebić poručio je sinoć da vjeruje da će policija uspjeti da pronađe i spasi nestalu djevojčicu.

Ukazao je i da je pronađeno mnogo dokaza na osnovu kojih sumnjaju da je Moniku oteo Ninoslav Jovanović, poznat i kao “Malčanski berberin”.

Ninoslav Jovanović je već osuđivan i zbog silovanja je proveo 12 godina u zatvoru, od 2006. do 2018. godine.

Po izlasku iz zatvora vrlo brzo je ponovo pritvoren zbog seksualnog uznemiravanja putem društvenih mreža. Oslobođen je u martu ove godine.