Više od pet hiljada izbjeglica ušlo u Hrvatsku u zadnja 24 sata (FOTO)

izbjeglice hrvatska (4)

Na područje Hrvatske je u blizini graničnog prelaza Tovarnik iz pravca Srbije od jučer do jutros ušlo 5.650 migranata, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske, prenosi Anadolu Agency.

izbjeglice hrvatska (1)

“Pojačani ulazi preko granice Republike Hrvatske evidentirani su oko 3 sata ujutro te je sveukupno do sada na područje Republike Hrvatske ušlo oko 5.650 migranata”, navode iz MUP-a RH.

Migrante policijske patrole zatiču na područjima Policijske stanice Tovarnik, Policijske postaje Ilok i graničnog prijelaza Batina.

“Dio njih nalazi se na željezničkoj stanici u Tovarniku, odakle će se dalje organizirano vozom i autobusima upućivati u registracijske centre”, navodi MUP.

izbjeglice hrvatska (2)

U Dugo Selo pokraj Zagreba jutros je oko 5,30 sati stigao voz koji je dovezao oko 800 izbjeglica iz Tovarnika.

Izbjeglice su nakon toga autobusima prevezene do prihvatnog centra u Ježevu gdje će se izvršiti njihov dodatni raspored i registracija te razmještaj po drugim prihvatnim centrima kao što su Sisak, Kutina ili Porin u zagrebačkim Dugavama.

izbjeglice hrvatska (3)

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sinoć je, boraveći u Tovarniku, izjavio kako je kapacitet Hrvatske 1.800 izbjeglica za dan te kako će se, ukoliko se pritisak iz Srbije pojača, morati primijeniti drugi standardi.

Val migranata iz Srbije preusmjeren je od utorka navečer prema Šidu, odakle uglavnom pješice prelaze na teritoriju Hrvatske, nakon što je Mađarska zatvorila granice.