Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Više od stotinu migranata maršira iz Beograda prema Mađarskoj (FOTO)

migranti-2

Više od stotinu migranata krenuli su danas pješice iz Beograda prema granici sa Mađarskom zahtevajući otvaranje granice te zemlje.

U koloni koja se pješice kreće ka granici između Srbije i Mađarske nalaze se uglavnom muškarci mlađe životne dobi.

Migranti koji marširaju u pratnji policije Srbije istaknuli su improvizovane transparente na kojima na engleskom jeziku piše “Molimo vas, otvorite mađarsku granicu” i “Mi ne trebamo hranu, vodu ili bilo šta drugo, mi tražimo da otvorite granice”.

migranti-1

Prema procjenama, u Srbiji je ostalo oko šest hiljada migranata koji su iz zemalja Bliskog istoka krenuli ka Zapadu, nakon što je Mađarska ljetos pooštrila uslove za njihov ulazak na svoj teritorij.

Prethodno, jutros je nekoliko stotina migranata održalo protest kod Autobuske stanice u Beogradu tražeći od Mađarske da otvori granicu za njihov prolazak ka zemljama zapadne Evrope.

migranti-4

Tokom protesta došlo je do manjeg sukoba sa grupom migranata koji nisu željeli da ih podrže. Intervencijom policije sukob između migranata je prekinut, a grupa od nešto više od stotinu njih krenula je pješice na put prema mađarskoj granici koja je od Beograda udaljena oko 200 kilometara.

migranti-3

Mađarska je u nedjelju održala referendum o migrantskim kvotama koje je propisala EU na koji se nije odazvao dovoljan broj građana, ali se većina onih koji su izašli na referendum izjasnila za prijem migranata.