Ubijene žene koje su napale policijsku stanicu u Istanbulu (VIDEO)

zene

Turska policija je neutralisala dvije ženske osobe koje su jutros izvele napad na policijsku stanicu u istanbulskoj četvrti Bayrampasa.

Naime, dvije žene su jutros bacile ručnu bombu a potom i otvorile vatru na policijsku stanicu u četvrti Vatan. Bomba nije eksplodirala, a turska policija je uzvratila vatru.

Policija je odmah nakon napada krenula u potragu za napadačicama, te je pronašla zgradu u kojoj su se skrivale. Više policajaca opkolilo je zgradu u ulici Gazi, a nakon upada u zgradu napadačice su neutralisane.

Guverner Istanbula Vasip Sahin izjavio je četvrtak u vezi sa napadom u Istanbulu da su dvije napadačice, pripadnice neke od terorističkih organizacija, likvidirane u policijskoj akciji, a da su tokom potjere i u napadu lakše ranjena dvojica policajaca, javlja Anadolu Agency (AA).

Policija je odmah nakon napada krenula u potragu za napadačicama, te ih locirala u zgradi u kojoj su se skrivale. Više policajaca opkolilo je zgradu u ulici Gazi, a nakon upada u zgradu napadačice su neutralisane.

Sahin je kazao kako su dvije napadačice, pripadnice neke od terorističkih organizacija u četvrtak nešto prije 10 sati izvršile napad na policijsku stanicu i autobus s policajcima.

“Nakon toga u akciji policije su neutralisane dvije ženske osobe, teroristi. Istraga o tome s kim su sarađivale, kojoj terorističkoj organizaciji pripadaju, i dalje traje. U napadu i kasnije u potjeri su ranjena dva policajca, obojica su u dobrom stanju”, rekao je Sahin.