Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlada Kosova: Hvala NATO

kosovo vlada zahvala

Na devetnaest godina od bombardovanja NATO-a SR Jugoslavije Vlada Kosova uputila je posebnu zahvalnicu.

Na objektu ove vlade postavljena je višemetarska zastava sa porukom “Hvala NATO”, a za “nezamjenjivu ulogu za oslobođanje”.

I ostali kosovski najviši zvaničnici danas su uputili poruke zahvalnosti NATO-u, a kosovska vlada objavila je poruku kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

“24. marta 1999. označava početak nove istorije Kosova kada je slobodni svijet prekinuo ozbiljnu kampanju čišćenja i progona naroda na Kosovu. Ljudi na Kosovu će zauvijek biti zahvalni Sjedinjenim Državama, NATO-u, predsjedniku Billu Clintonu, sekretarki Madeleine Albright, generalu Wesleyju Clarku, bivšem britanskom premijeru Tonyju Blairu i čitavom demokratskom svijetu koji je doprinio slobodi Kosova,” poručio je Haradinaj, navode iz kabineta ove vlade.

Ramuš Haradinaj jučer je zajedno sa komandantom KFOR-a, Salvatoreom Cuocijem, položio i vijence na spomenik vojnika KFOR-a, u “znak poštovanja” prema “nezamenjivom doprinosu KFOR-a u uspostavljanju mira i bezbjednosti” na Kosovu.

U Glođanima je danas održana i, za kosovske vlasti – centralna manifestacija “Epopeja Dukađinija” i “komemorativni skup svim palim borcima”, piše Kossev.info.