Globus

grad Hanau

Vlasnik napadnutog lokala u Njemačkoj: “Među ubijenima je i Bosanac”

20/02/2020

Kemal Kocak, vlasnik lokala u njemačkom gradu Hanauu, na koji je jutros izveden oružani teroristički napad i u kojem je ubijeno najmanje devet osoba, izjavio je za Anadolu Agency (AA) kako se među žrtvama nalazi i jedna osoba porijeklom iz Bosne i Hercegovine

Kemal Kocak, vlasnik lokala u njemačkom gradu Hanauu, na koji je jutros izveden oružani teroristički napad i u kojem je ubijeno najmanje devet osoba, izjavio je za Anadolu Agency (AA) kako se među žrtvama nalazi i jedna osoba porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Kocak je u razgovoru s novinarom AA rekao kako u momentu napada nije bio u lokalu, a kada je stigao saznao je da je 10 osoba pogođeno iz oružja.

“Napadač je, koliko znamo, bio sam. U mom kafeu je najmanje troje mrtvih. Jedna od žrtava je naš rođak i prijatelj. Ubijena je jedna gošća Poljakinja, koja je redovno dolazila u naš kafe i treća žrtva je 22-godišnji sin našeg prijatelja iz turskog grada Mardina”, rekao je Kocak.

Dodao je kako je napad izvršen i u lokalu koji je odmah do njegovog, odnosno kako je riječ o dva lokala koji imaju isti ulaz.

“Tamo je također ubijeno najmanje troje. Jedna žrtva je iz Afganistana, jedan Bosanac i jedan Rumun”, rekao je Kocak.

Dodaje također kako je u lokalu bila zastrašujuća situacija, posvuda je bila krv.

“Ovdje živim 45 godina. Tu sam rođen i odrastao. Nikad nismo imali ni s kim bilo kakvih problema. Da sam u tom momentu bio u lokalu, vjerovatno bih i ja sad bio mrtav”, poručuje Kocak.

Dodaje kako su rasistički napadi znatno povećani u zadnje vrijeme.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.