nesreća u hrvatskoj

“Voda je ulazila u automobil, mislio sam: Gotovo je, izgubit ću život”

pakra – nesreca

“To sam jutro otišao na kafu u obližnji kafić te sam se vraćao kući. Prije nego što sam došao na most, u blagom zavoju smanjio sam brzinu kretanja, mislim da sam vozio oko 40 kilometara na sat”, rekao je A. K.

Muškarac je svojim privatnim automobilom u subotu oko 11 sati sletio u rijeku Pakru u Hrvatskoj. Iako je pokušao izaći iz automobila kroz oba vrata, nije uspio.

– To sam jutro otišao na kafu u obližnji kafić te sam se vraćao kući. Prije nego što sam došao na most, u blagom zavoju smanjio sam brzinu kretanja, mislim da sam vozio oko 40 kilometara na sat, rekao je A. K. (29) iz Piljenice kraj Lipovljana za 24sata.

Kako je kazao, to je uvijek činio. Međutim, auto se jednstavno proklizio i strovalio u ledenu vodu.

– Voda je ulazila u automobil, mislio sam: ‘Gotovo je, izgubit ću život u Pakri’. Nekako sam se uspio prebaciti na zadnje sjedište i otvoriti zadnja lijeva vrata. Uronio sam u vodu i izašao na površinu. Vidio sam dvojicu ljudi koji su bili na obali, zaplivao sam prema njima. Jedan mi je dao ruku, oba su mi pomogli da izađem iz vode. Sve se dogodilo dvadesetak metara od moje kuće – ispričao je mladić.

Kako je kazao, naišla je njegova komšinica koja mu je pomogla da dođe kući te se zahvalio svima koji su mu pomogli.

Epilog događaja opisali su i DVD Lipovljani na svom Facebooku.

– Slijetanje u Piljenicama! Samo pribranost i požrtvovnost slučajnih prolaznika doprinijela je spašavanju mladog vozača koji je u subotu 11. januara automobilom sletio u hladnu Pakru. Vatrogascima DVD-a Lipovljani i JVP Kutina nakon spomenute prometne nesreće ostao je zadatak iz rijeke izvući potonulo vozilo što su uspješno i izvršili. Samo pukim sretnim okolnostima u spomenutoj nesreći nije došlo do tragedije, a nastala materijalna šteta ostat će kao podsjećanje i opomena promrzlom i preplašenom vozaču. Pozivu na intervenciji su se odazvali naši dobrovoljci Dijana Vanjek, Ilir Suhonjić, Dominik Sudra, Dino Sudra, Darko Zeman i zamjenik zapovjednika Miroslav Špičak, a u akciji izvlačenja posebno su se iskazali vatrogasci ronioci iz JVP Kutina – navodi se u statusu.