dr. predrag kon

Vodeći epidemiolog u Srbiji se povlači: Koliko vidim po Facebooku, ja sam glavni krivac

kon

U Gerontološkom centru u Nišu zaraženo je 135 korisnika usluga ove ustanove i četvoro zaposlenih. Zbog sumnje da nije poduzeo sve potrebne mjere uhapšen je direktor Centra

Srbijanski epidemiolog doktor Predrag Kon objavio je na svom Facebook nalogu da je vrijeme da se povuče i “prepusti boljima da vode pandemiju”, navodeći da su razlog za to napadi na njega i stručni tim na društvenoj mreži zbog prodiranja virusa korona u Gerontološki centar u Nišu.

“Koliko vidim po Facebooku glavni ‘krivac’ za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vrijeme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umijem. Ratove neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnjev umjesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vrijeme je da se sklonim. Privremeno isključenje… Sve najbolje”, napisao je Kon, koji je član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 u Srbiji.

Podsjetimo, u Gerontološkom centru u Nišu zaraženo je 135 korisnika usluga ove ustanove i četvoro zaposlenih. Zbog sumnje da nije poduzeo sve potrebne mjere uhapšen je direktor Centra.