Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ogromna količina kiše

Vodena stihija nosi sve pred sobom ulicama Požege, olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku

pozega (1)

Sva prigradska naselja uz Požešku goru su pod vodom. Imamo više od 30 dojava, svi su na terenu

Područje Požege u Hrvatskoj je danas poslijepodne zahvatilo snažno nevrijeme.

Civilna zaštita objavila je da je oko 13 sati na području Požege pala ogromna količina kiše, od 50 do 70 milimetara po kvadratnom metru.

Stvorile su se blatne bujice, koje su se slijevale s okolnih brda noseći granje i smeće. Najveći problemi su u gradu Požegi i naseljima Drškovci, Vidovci i Dervišaga, objavila je Civilna zaštita, piše Index.hr.

Poplavljeno je dosta dvorišta i podruma kuća, a problemi su i na lokalnim cestama. Ima i manjih odrona. Zbog vode u Dubrovačkoj ulici u Požegi zaustavljen je i željeznički saobraćaj (na relaciji Požega – Pleternica). U naselju Vidovci isključen je napon u električnoj mreži zbog opasnosti za vatrogasce.

Lokalna Civilna zaštita navodi da su angažirane su sve operativne snage (policija, vatrogasci, komunalno poduzeće, radnici HEP-a, Hrvatske vode, te Područni ured civilne zaštite Požega) koje rade na saniranju posljedica nevremena.

Portal Požega.eu navodi da je blatna bujica u selu Vidovci napravila ogromnu štetu.

Voda nosi kante, granje i smeće, u dvorištima su voda i mulj. U drugom selu, Vranduku, vatrogasci imaju pune ruke posla.

“Sva prigradska naselja uz Požešku goru su pod vodom. Imamo više od 30 dojava, svi su na terenu”, kazali su iz JVP-a Požega

Zbog poplave i mulja, pojedinim državnim cestama u Vidovcima se jedva prolazi. Mještanima ovo nije prvi susret s vremenskim nepogodama. Pamte veliku poplavu iz 2014. godine.