Globus

Voditelj kluba u Hrvatskoj zatvoren jer je Norvežanima piće naplatio 150.000 kuna

29/07/2015

Voditelj jednog hvarskog striptiz kluba na Hvaru zbog iznude je završio u splitskom istražnom zatvoru nakon što je dvojicu Norvežana prisilio da mu daju bankovne kartice s kojih je, zbog računa za piće, ‘skinuo’ 20 hiljada američkih dolara i 30 hiljada kuna.

Iako im je 27-godišnji voditelj kluba s kartica podigao oko 150 hiljada kuna račun za piće koji su dvojica Norvežana dobila nakon burne večeri navodno je iznosio čak 300 hiljada kuna.

Neslužbeno se doznaje da je astronomski ‘ceh’ nastao nakon što su u društvo dvojice Norvežana starih 29 i 27 godina došle egzotične plesačice koje su krenule naručivati najskuplje piće – šampanjac čija boca u noćnom klubu stoji čak 20 hiljada kuna.

Kada su gosti na kraju prigovorili da je račun za piće previsok voditelj kluba navodno im je, zajedno s muškarcima čiji identitet policija nije utvrdila, počeo verbalno prijetiti, uključujući povremeno i elektrošoker.

“Nakon verbalnih prijetnji i prijetnji elektrošokerom koji je osumnjičenik povremeno uključivao, oštećenici su u strahu bili prisiljeni predati svoje bankovne kartice” s kojih je voditelj kluba podigao 20 hiljada američkih dolara i 30 hiljada kuna, izvijestilo je na svojoj internetskoj stranici splitsko općinsko državno odvjetništvo.

Norvežani su sve prijavili policiji, a voditelj kluba je nakon uhićenja završio i u jednomjesečnom istražnom zatvoru zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke, ali i ponoviti nedjelo, doznaje se u tužiteljstvu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.