Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Vozač “BMW-a smrti” dobio osam godina robije

29/06/2015

Dušan Jovanović (20), vozač “BMW-a smrti” kako su ga u Srbiji prozvali tamošnji mediji, koji je u nesreći na Adi Huji u Beogradu 22. novembra prošle godine u smrt odvezao Anastasiju Stajić (16), Nemanju Antića (18) i Miloša Jankovića (20) osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na 8 godina zatvora.

Sud je utvrdio da je počinio teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, jer je pijan, bez dozvole, izazvao nesreću u kojoj je poginulo troje njegovih prijatelja.

vozac smrti1111

Dušanu Jovanoviću, presudom je zabranjeno i da dvije godine nakon izdržane kazne, upravlja vozilom B kategorije.

Sudija Slavica Nikolić, u obrazloženju presude, navela je da je utvrđeno da se nesreća dogodila kako je navedeno u optužnici, ali da je Vijeće imalo dilemu u pogledu kazne. Kako je navela, Sudsko vijeće je bilo mišljenja da manjom kaznom ne bi bila postignuta generalna prevencija, ali i da je činjenica da su zbog Jovanovićeve bahate vožnje i ponašanja ugašena tri mlada života, koja su tek započela.

U nesreći su povrijeđeni i Milica Jokić, kao i Luka Višnjić, sin voditeljke Olje Bećković.

Jovanović je na suđenju priznao krivicu i porodice nastradalih zamolio za oprost.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.