Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vozač iz BiH koji je izazvao nesreću u Zagrebu odbijao operaciju, pa se predomislio

zagreb – nesreca

Dok zagrebački policajci čekaju da se u KB-u Sveti Duh oporavi od povreda, državljanin BiH Eldin H. (25) pristao je na operaciju.

Nesavjesni vozač koji je u ponedjeljak oko podne zbog divljačke vožnje napravio pomutnju u Zagrebu i skrivio tri saobraćajne nesreće, taj osumnjičeni, trenutačno u ulozi pacijenta, premda je dva dana odbijao bilo kakvu ljekarsku intervenciju pa i hirurški zahvat koji je bio izgledan, pritom potpisavši nekoliko “papira” s odbijenicom, u utorak kasno navečer završio je na stolu operacijske sale nakon što je ljekarima dao potpis na dozvolu, piše Jutarnji.hr.

Naime, CT pretragom utvrđeno je da mu je potrebna operacija trbušne šupljine, a njegovo zdravstveno stanje, piše Jutarnji.hr, trenutačno je stabilno. Što se tiče, pak, teško ozlijeđenog vozača u čiji se auto Eldin H. frontalno zabio, prema riječima ljekara KBC-a Sestre milosrdnice trenutačno je stabilno.

Pacijent je imao krvarenje u trbušnoj šupljini koje se uspjelo zaustaviti operacijom, ali i dalje je u induciranoj komi da bi mu se oporavio mozak. Ljekari vjeruju da bi za koji dan mogli početi s buđenjem jer je prema zadnjim nalazima krvarenje u mozgu zaustavljeno.

Nakon oporavka Eldina H., koji je pod utjecajem opijata divljao tri kilometra autom nakon čega se pješice dao u bijeg, ali su ga građani uhvatili, policajci će ga preuzeti i odvesti na kriminalističku obradu. Koji su tačno bili motivi njegova bijega nakon tri nesreće i ozljeđivanja dvoje vozača, još nije poznato.

Ono što je policija dosad utvrdila jest da je Eldin H. najprije u Ilici kraj kućnog broja 351 vozeći u smjeru Gajnica udario u stražnji dio Seat Altee, nakon čega se nije zaustavio nego je potom skrivio još jednu saobraćajnu nesreću i to zato što se autom popeo na trotoar i udario u Daciju koja je ondje bila zbog kvara. Ni tad nije stao, nego je nastavio juriti Ilicom i Alejom Bologne prema Gajnicama, gdje je kraj križanja s Ulicom Medpotoki skrivio i treću, frontalnu nesreću, povrijedivši dva vozača, ali i sebe.