Vozač iz BiH nakon povratka iz Hrvatske dobio kaznu

kazna – osijek

Osječka kompanija Elektromodul Osijek je R.K. iz Livna na kućnu adresu poslala kaznu zbog neplaćenog parkiranja u Osijeku.

I u tome ne bi bilo ništa čudno da ta kazna nije bila na srpskom jeziku, a dug se morao uplatiti kompaniji Euro Parking Collection (EPC) preko banke SEB Germany, piše Glas Slavonije.

“Ništa mi nije bilo jasno i mislio sam da je riječ o lažnom računu, iako mi je iznos s kamatama za koji me se tereti bio prihvatljiv. Naime, osim što trebam platiti nekoj inostranoj banci, sve je na obavijesti na kojoj stoji logotip osječkog Elektromodula bilo ispisano na srpskom jeziku”, rekao je R.K. te dodao da je znao da nije platio parkiranje u Osijeku, ali zbog jezika kojim je bila napisana kazna sumnjao je da se radi o prevari.

No, prevare nije bilo. Direktorica Elektromodula Ana Kocelj objasnila je da je ta kompanija zaključila ugovor s kompanijom EPC, čije je sjedište doista u Londonu, a za osječku kompaniju traži vlasnike vozila u drugim državama i šalje obavijesti o dugovanju.

“Nije nikakva prevara, no znamo da je tekst koji je poslan korisnicima u BiH na ekavici. Sad je prilagođen hrvatskom jeziku, a prije je prijevod išao advokatu, i to greškom na srpskom jeziku, što je sada ispravljeno”, kazala je Kocelj.