Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Vozač iz BiH s 2,74 promila skrivio nesreću, pa vozio suprotnim smjerom autoceste

Hrvatska policija
Foto Pixsell
Ilustracija

Aalkotestom u vozačevu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,74 promila

Hrvatska policija danas je izvijestila o nesvakidašnjem događaju na autocesti A3. Kako navode u priopćenju, na području Nove Kapele, na sjevernoj traci autocesti A3, dogodila se saobraćajna nesreća nakon koje je sudionik pobjegao.

Naknadno ga je, izvijestila je policija, zaustavio djelatnik vučne službe te zadržao do dolaska policije. Utvrđeno je da se radi o 57-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji je automobilom na mjestu gdje je lijeva saobraćajna traka zatvorena za saobraćaj zbog radova zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim i bočnim dijelom vozila udario u niz saobraćajnih znakova.

300 metara vozio u krivom smjeru po autocesti

Potom je napustio mjesto događaja te se prije zaustavljanja kretao oko 300 metara suprotnim smjerom autoceste, navela je policija, dodajući kako je alkotestom u vozačevu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,74 promila.

Policijski službenici su 57-godišnjaka zadržali u policiji na otrježnjenju te protiv njega podnijeli optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja, zaključuje se u priopćenju.