Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Vozač kamiona iz BiH koji je pokosio radnike u Hrvatskoj je penzioner: “Kako je radio”

FOTO: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Vlasnik sisačke kompanije JASD Marijan Jajčinović na pitanje o tome je li vozač radio na crno, spustio je slušalicu

Vozač teretnjaka, državljanin BiH, koji je u srijedu na autocesti Rijeka – Zagreb skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradala dva radnika HAC-a, nije 1959. godište, kako je u svojem priopćenju naveo DORH, već 1955., dakle, ima 68 godina i penzioner je, piše danas Jutarnji list koji dodaje kako se provjerava je li vozač uopće imao ugovor o radu, s obzirom na to da postoje jake indicije kako je za sisačku kompaniju JASD vozio “na crno”.

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj tu informaciju nisu željeli ni potvrditi niti demantirati, ističući da je istraživanje još uvijek u toku i kako će, nakon njegova dovršetka, javnost biti izviještena o svim saznanjima.

Vlasnik sisačke kompanije JASD Marijan Jajčinović na pitanje o tome je li vozač radio na crno, spustio je slušalicu.

Anđelko Kasunić, predsjednik Podružnice Nezavisnog cestarskog sindikata za HAC, komentirao je da, zbog specifičnosti posla u kojem psihofizičke sposobnosti opadaju sa životnom dobi, vozači teretnih vozila imaju beneficirani radni staž te uvjete za penziju stječu već s 56 godina.

Prema njegovim riječima, u posljednje dvije godine na hrvatskim autocestama dogodila su se ukupno 22 naleta vozila na HAC-ovo vozilo koje se nalazilo na zaustavnoj traci i bilo propisno obilježeno signalizacijom. U ta 22 naleta 13 ljudi teško je stradalo, a s najnovijom nesrećom, ukupno je troje poginulih, kaže Kasunić.