Globus

Detalji užasa u Njemačkoj

Vozač koji je terencem gazio ljude bio je pijan, svjesno je htio ubiti što više osoba

01/12/2020

Kod vozača automobila koji je naletio na ljude u njemačkom gradu Trieru je izmjereno 1,4 promila

Broj mrtvih u naletu vozila u njemačkom Trieru u utorak poslijepodne popeo se na četiri, a počinitelj se nalazio pod utjecajem alkohola i nedavno je liječen zbog psihičkog oboljenja, priopćeno je u Trieru u utorak navečer.

“Mi nažalost govorimo o četvero mrtvih i 15 ozlijeđenih od čega četvero teško”, rekao je ministar unutrašnjih poslova savezne pokrajine Porajnje Falačke Roger Lewentz na vanrednoj press konferenciji.

Mediji su prije toga izvijestili da se među poginulima nalazi i jedno dijete.

Lewentz je objasnio da je vozač svjesno htio ubiti što više osoba jer se pokazalo da je vozio krivudavom linijom.

Vozač automobila je odmah nakon djela uhapšen te se nalazi na ispitivanju, a protiv njega se vodi istraga zbog četverostrukog ubistva i nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

“Nema nikakvih naznaka da bi se moglo raditi o terorističkom napadu ili djelu s vjerskom ili političkom pozadinom”, rekao je javni pravobranilac.

Radi se o 51-godišnjem njemačkom državljaninu njemačkog porijekla koji je rođen u Trieru.

Prema riječima javnog pravobranioca  Petera Fritzena postoje naznake da je kod vozača nedavno utvrđeno psihičko oboljenje, a u trenutku počinjena kaznenog djela je bio u alkoholiziranom stanju.

“Kod vozača automobila je izmjereno 1,4 promila”, rekao je javni pravobranilac.

Automobil, terensko vozilo marke Land Rover, kojim je upravljao počinitelj nije bio u njegovom vlasništvu nego mu ga je, kako je objasnila policija, jedna druga osoba stavila na raspolaganje.

Prema saznanjima policije, posljednjih nekoliko dana muškarac je proveo u svom automobilu, a nije imao ni prijavljenu adresu.

Wolfram Leibe, gradonačelnik Triera, koji se nalazi na tromeđi Francuske, Luksemburga i Njemačke, zahvalio se klinikama u susjednim zemljama na pomoći koju su ponudile odmah nakon vijesti o tragediji.

Komentari

Autor: Hina

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.