Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pušten, pa odmah uhapšen

Vozač koji je umalo ubio cijelu porodicu konzumirao “drogu za silovanje”?!

sudar2 (1)

Nakon što ga je prvo pustila na slobodu, policija je sinoć uhapsila vozača BMW-a, a test je pokazao da je konzumirao drogu

Vozač BMW-a koji je izazvao stravičnu nesreću na naplatnim kućicama Sveta Helena u Hrvatskoj u kojoj su teško ozlijeđeni dijete i roditelji, uhapšen je nakon što su prvi rezultati dodatnih vještačenja pokazali da je u organizmu imao tragove opijata.

35-godišnji vozač O. M. danas je ispitan u policiji, a nakon ispitivanja uz krivičnu je prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik, 35-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući automobilom pod uticajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu saobraćajnim znakom ograničena na 50 km/h, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne satanice autoceste, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dijete, zadobile veoma teške tjelesne ozljede”, kazali su iz policije.

Protiv njega je podnijeta krivična, potvrdili su iz policije.

Podsjetimo, nakon što ga je prvo pustila na slobodu, policija je sinoć uhapsila vozača BMW-a koji je izazvao stravičnu nesreću na naplatnim kućicama Sveta Helena kod Zagreba.

Iako je alkotest nakon nesreće pokazao 0,0 promila, policija je naložila analizu urina i krvi kako bi se sa sigurnošću utvrdilo je li 35-godišnji O. M. bio pod uticajem alkohola ili droge.

Prema dostupnim informacijama, O. M. je u utorak stigao s liječenja na Rabu, gdje je bio zbog ovisnosti o drogi GHB, popularno nazvanoj i droga za silovanje. Iz bolnice nisu željeli ni potvrditi, ni negirati navode da se liječio kod njih zbog zakona o zaštiti podataka i povjerljivog odnosa liječnik-pacijent. GHB je droga bez boje i mirisa, najčešće u tekućem stanju.

Policija još treba utvrditi je li O. M. prilikom izazivanja stravične nesreće koristio mobitel, što je informacija koju bi im trebao dati njegov mobilni operater te kojom je brzinom tačno vozio kad je naletio na dva automobila koji su čekali na naplatnim kućicama. Snimke nadzornih kamera pokazale su da je doletio punom brzinom, kako se procjenjuje, gotovo trostrukom od dopuštene koja je na tom dijelu 50 kilometara na sat.

Troje ozlijeđenih je i dalje u teškom stanju, no prema neslužbenim informacijama, stanje im je ipak bolje i nisu više u životnoj opasnosti.

Probudili su se iz kome i samostalno dišu. Otac ima ozljede prsnog koša, a dječaku je sinoć operisana natkoljenična kost. Majka ima ozljede mozga i prsnog koša, ali je u stabilnom stanju.

Kako se doznaje, u nesreći je stradao 38-godišnji Danijel Dobrenov, bivši trener teniserke Petre Martić, te njegov sedmogodišnji sin i supruga Ana. Oni žive u Australiji, a u Hrvatsku su stigli iz Budimpešte.