Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Vozača koji je skrivio nesreću u kojoj su poginule dvije djevojčice pustili na slobodu

nesreca-hrvatska

Pustili su ga na slobodu jer, kako kažu iz tužiteljstva, “nisu predložili istražni zatvor jer za isti nije bilo zakonske osnove”

Krešimir T. (66), koji je svojom neopreznom vožnjom 17. avgusta kod Zatona Obrovačkog u Hrvatskoj skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su dvije djevojčice poginule dok je njihov otac I. J. prošao s teškim ozljedama kao i maloljetna susjeda, nakon kriminalističkog istraživanja te ispitivanja u tužiteljstvu pušten je na slobodu.

Protiv njega su zadarski tužitelji donijeli rješenje o provođenju istrage zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, a pustili su ga na slobodu jer, kako kažu iz tužiteljstva, “nisu predložili istražni zatvor jer za isti nije bilo zakonske osnove”.

Prema onom dosad utvrđenom, 66-godišnjak je 17. avgusta 2020. oko 18.30 sati na križanju državne ceste D547 s državnom cestom D54 skrivio nesreću tako što se s D547 uključivao na drugu cestu i pritom ignorirao znak STOP.

– Osnovano se sumnja da je unatoč vidnom postavljenom znaku ‘stop’ poduzeo tu radnju bez da se prethodno uvjerio može li je obaviti na siguran način, pa je prednjim dijelom svojeg automobila udario u stražnji dio Audija koji se kretao državnom cestom D54, a koji se zbog siline udara polukružno zaokrenuo i prevrnuo na krov. Zatim je udario u metalnu rampu i betonsko postolje od rampe s desne strane ceste te se zaustavio na krovu – kažu iz zadarskog tužiteljstva, podsjetivši kako su na mjestu nesreće preminule djevojčice stare pet i devet godina, dok su treća, devetogodišnja djevojčica, i vozač Audija s teškim ozljedama prevezeni u zadarsku bolnicu, prenosi Jutarnji list.