Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Vozačica (25) se bori za život, poginula žena je njena majka?

saobracajna hrvatska

Ponovo apeliramo na sve vozače i druge sudionike u prometu na cesti da svojim postupcima čuvate ne samo svoj život nego i život drugih sudionika

Jedna žena poginula je u saobraćajnoj nesreći u nedjelju oko 13 sati kod naplatne stanice Demerje na autocesti A1 u Hrvatskoj. Vozačica (25) VW Caddyja naletjela je, na spojnom dijelu autoceste A1 i ceste prema naplatnoj stanici, na saobraćajnu signalizaciju, a potom je udarila u metalu zaštitnu ogradu.

Kako neslužbeno saznaju 24sata.hr, poginula je putnica (46) iz automobila, vjerovatno majka vozačice koja je teško ozlijeđena i prevezena u KB Sestre milosrdnice. I dalje je u životnoj opasnosti.

– Vozili smo se autobusom prema Zagrebu, u blizini izlaza Demerje zaustavio nas je jedan od svjedoka nesreće i govorio kako se auto dimi. Vozač autobusa zgrabio je vatrogasni aparat i ugasio auto. Unesrećena vozačica sjedila je onesviještena u kombiju – rekao je jučer očevidac.

– Ponovo apeliramo na sve vozače i druge sudionike u prometu na cesti da svojim postupcima čuvate ne samo svoj život nego i život drugih sudionika. Većina nesreća uzrokovana je neopreznom vožnjom samih vozača te upozoravamo da zbog vlastite sigurnosti prilagodite brzinu vozila uvjetima na kolniku. Ukazujemo na nužan oprez i dosljedno poštivanje odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer samo tako može se povećati razina sigurnosti u cestovnom promet s naglaskom na pridržavanju ograničenja brzine, korištenje sigurnosnog pojasa od strane vozača kao i putnika u vozilima i zabrane vožnje pod utjecajem alkohola – apelirala je PU zagrebačka.