Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Vozaču iz BiH 15 dana zatvora zbog pijane vožnje suprotnom stranom autoceste

muprh
Foto: MUPRH
Ilustracija

Alkotestom je u vozačevom organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,74 promila

Vozač iz BiH (57) koji je pod utjecajem alkohola vozio suprotnom stranom autoceste kod Nove Kapele, udario u saobraćajne znakove i pobjegao, kažnjen je kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom od 1.970 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

“Navedeni je presudom sudije proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom od 1.970 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od 12 mjeseci”, izvijestili su u srijedu iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Policijski službenici su ga potom predali u zatvor u Požegi.

Kako je ranije saopćeno iz policije, na sjevernoj traci autoceste A3, na području Općine Nova Kapela dogodila se saobraćajna nesreća nakon koje je učesnik napustio mjesto događaja, no naknadno ga je zaustavio radnik vučne službe do dolaska policije.

Utvrđeno je da se radi o 57-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji je upravljajući osobnim automobilom (na mjestu gdje je lijeva saobraćajna traka zatvorena za saobraćaj zbog radova) zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim i bočnim dijelom vozila udario u niz prometnih znakova.

Potom je napustio mjesto događaja te se prije zaustavljanja kretao oko 300-tinjak metara suprotnim smjerom autoceste. Alkotestom je u vozačevom organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,74 promila.