Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

preminuo i dječak

Vozaču koji se autom zaletio u božićnu povorku određena kaucija

New Project – 2021-11-24T101819.734

Osumnjičeni živi u Milwaukeeju, a uhapšen je u blizini mjesta na kojem je ubio šest i ozlijedio više od 60 ljudi, uključujući 18 djece

Broj žrtava porastao je na šest nakon što je ozljedama podlegao osmogodišnji dječak, rekli su tužitelji.

Darrell Brooks saslušan je na okružnom sudu u Waukeshi, koji mu je odredio kauciju od pet miliona dolara. Istražitelji su rekli da je 39-godišnjak namjerno vozio kroz policijske barijere i tradicionalnu povorku u Waukeshi, gradiću 32 kilometra zapadno od Milwaukeeja.

Osumnjičeni je u utorak optužen po pet tačaka za ubistvo iz namjere prvog stepena prije nego što je objavljena smrt osmogodišnjaka, pa se očekuje proširenje optužnice.

Darrell Brooks ima kriminalnu prošlost u tri savezne države, a po sudskim dokumentima, optužen je 2020. za dovođenje druge osobe u opasnost te 5. novembra za epizodu porodičnog nasilja.

Osumnjičeni živi u Milwaukeeju, a uhapšen je u blizini mjesta na kojem je ubio šest i ozlijedio više od 60 ljudi, uključujući 18 djece.

Ranije u novembru pušten je iz pritvora uz kauciju od hiljadu dolara nakon što je bio optužen u slučaju porodičnog nasilja, a prije napada na povorku prijavljen je zbog porodične svađe. Policija ne povezuje napad na povorku s terorizmom.