Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vozaču u stravičnoj nesreći odsječene obje noge

udes_karlovac

Vozač BMW-a, albanski državljanin (56) koji je u srijedu u 9,45 sati sletio s autoceste A1, na izlazu iz tunela Sveti Marko kod Karlovca i dalje je u kritičnom stanju i život mu je ugrožen.

Hrvatski mediji javljaju kako se ljekari Opće bolnice Karlovac i dalje se bore za njegov život.

Primarijus dr. Vladimir Bauer potvrdio je da su hirurzi u srijede obavili veoma tešku i dugotrajnu operaciju obiju nogu, koje su mu odsječene u nesreći.

– Pacijent je i dalje životno ugrožen i njegovo stanje je nestabilno. Tokom srijede hirurzi su obavili vrlo tešku i zahtjevnu operaciju na obje noge, no osim tih ozljeda pacijent je pretrpio i druge teške ozljede zbog kojih je njegovo stanje veoma nestabilno. Operacija je uspješno obavljena, a nad pacijentom će se vjerovatno biti potrebno učiniti još operativnih zahvata – rekao je primarijus dr. Vladimir Bauer.

Uviđajem mjesta nesreće utvrđeno je da se vozač (56) nije kretao sredinom obilježene saobraćajne trake, te je vozilom sišao van trake i udario u metalnu odbojnu ogradu. Podsjećamo, ograda je probila karoseriju automobila i vozača teško ozlijedila, odsjekavši mu obje noge. Na mjestu stravične nesreće, vatrogasci su rezali lim i ogradu kako bi oslobodili ozlijeđenog vozača, a ljekari su mu za to vrijeme pružali prvu pomoć držeći infuziju. Nakon što su ga oslobodili iz olupine automobila, hitno su ga prevezli u karlovačku Opću bolnicu nakon čega su u smrskanom automobilu pronašli i dijelove njegovih nogu, te ih hitno otpremili za muškarcem u bolnicu.

Dugotrajnom operacijom liječnici su vozaču operisali obje noge, no ishod je još uvijek potpuno neizvjestan jer se nalazi u vrlo kritičnom stanju.

Osim ozlijeđenog muškarca u automobilu se nalazio i putnik koji u nesreći nije ozlijeđen, a na dijelove zaštitne ograde koji su bili odbačeni u suprotnu traku naletio je teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka, njegov vozač ostao je neozlijeđen.