Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Vrati se, molim te”: Sestra blizankinja iz Bosne doziva dječaka koji se objesio

bajra

Gradski centar za socijalni rad u Beogradu nije bio upoznat sa činjenicom da je Uroša Dragojlovića (9) iz sela Skela kod Obrenovca, koji se za vikend objesio u šupi u dvorištu porodične kuće, ostavila majka Bajra.

Oni su imali ovu porodicu u svojoj evidenciji, nakon što je dječaku poginuo otac Miroslav Dragojlović (25). Majka nesretnog dječaka i još tri djevojčice se prije oko dvije godine preudala i trenutno živi sa novim mužem u Bosni, pišu Novosti.rs.

– Centar je upoznat sa porodicom kao i socijalnim i porodičnim okolnostima tragično preminulog dječaka. Ujedno, Gradski centar za socijalni rad u Beogradu, kao organ starateljstva, u skladu sa procjenom i potrebama maloljetnog djeteta preduzeo je mjere iz svoje nadležnosti – naveli su u GCZSR.

– Otkada je nadležno Odjeljenje Obrenovac upoznato sa prilikama u ovoj porodici, nije imalo prijave niti bilo kakva saznanja u vezi sa nasiljem, zlostavljanjem, zanemarivanjem, poremećenim porodičnim odnosima ili napuštanjem maloljetnog djeteta.

Pitanje je, međutim, kako je moguće da nadležni Gradski centar nije znao da je Uroš dijete bez roditeljskog staranja.

Pokojni Miroslav i Bajra

U međuvremenu, majka Bajra, koja se preudala u Kalesiju i novom suprugu rodila djevojčicu, kod sebe je dovela i najmlađu kćerku iz prethodnog braka (7), a potom i devetogodišnju djevojčicu, inače Uroševu blizankinju. Najstarija desetogodišnjakinja ostala je sa bratom i bakom i djedom u Skeli, da bi majka i nju, za zimski raspust, takođe, odvela kod sebe. Ostavila je, međutim, malog Uroša, koji je jako patio za njom, ali i za ocem Miroslavom.

U kući porodice Dragojlović u ponedjeljak su se okupile komšije i prijatelji. U dvorištu je postavljen veliki šator, namještale su se klupe i stolovi. Niko nije bio voljan za priču. Vele – tuga je prevelika.

– Bajra je došla sa devojčicama iz Bosne. Ne pitajte, tek tad je nastala cika, plakanje i vriska. Baka i djed su očajni, majka takođe, a sestre mnogo tuguju za bratom. Najteže je, čini mi se, blizankinji. Nosi sa sobom svoju i Uroševu zajedničku sliku i stalno ponavlja: “Bato, šta si to uradio? Zašto si me ostavio? Vrati se Uki, molim te…” Užas jedan, da čovjeku srce prepukne kad je vidi – kaže jedan od komšija.