Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrhovni sud Hrvatske obio izručiti bh. državljanina Tunisu

hrvatska policija

Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je odluku kojom se poništava ranije donesena odluka na nižem sudskom tijelu o izručenju bosanskohercegovačkog državljanina A. Č. Tunisu, javlja Anadolu Agency (AA).

Državljanin Bosne i Hercegovine A. Č. do daljnjega neće biti izručen Tunisu koji ga traži zbog navodne upletenosti u ubojstvo pripadnika Hamasa.

“U svojoj odluci broj I Kž-296/2018-5 od 28. svibnja 2018. vijeće Vrhovnog suda Republike Hrvatske prihvatilo je žalbu izručenika A. Č. te je preinačilo pobijano rješenje Županijskog suda u Velikoj Gorici broj Kv-I-20/2018 od 8. svibnja 2018. i odbilo molbu za izručenje Republike Tunis”, stoji na stranicama Vrhovnog suda.

Kao jedan od razloga je, kako se navodi, opasnost od izvršenja smrtne kazne nad osumnjičenikom u Tunisu.

Navodi se da je Vrhovni sud RH nakon žalbe koju je podnio odvjetnik A. Č. poništio ranije donesenu odluku Županijskog suda u Velikoj Gorici da se A. Č. izruči Tunisu.

Državljanin BiH, 46-godišnji A. Č., priveden je u Hrvatskoj 13. ožujka ove godine u zračnoj luci “Franjo Tuđman” po Interpolovoj tjeralici i optužbi tužiteljstva iz Tunisa koja ga tereti da je bio upleten u ubojstvo visokopozicioniranog člana Hamasa Mohammeda Zawahrija.