Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Beograd

Vučić i Lajčak razgovarali o situaciji na Kosovu

vucic lajcak (1)

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine trebao bi se sutra sastati s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem kako bi razgovarali o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i srpski predsjednik Aleksandar Vučić razgovarali su danas u Beogradu o posljednjim događanjima na Kosovu te probleme s kojima se kosovski Srbi suočavaju zbog, kako je kazao Vučić, “jednostranih i nelegitimnih poteza Prištine”.

“Naglasio sam neophodnost primjene dogovora o Zajednici srpskih općina i poštovanja prava i volje našeg naroda. Srbija je opredjeljenja za nastavak konstruktivnog dijaloga, u cilju održanja mira i stabilnosti i postizanja boljih uvjeta za život svih građana”, napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

Lajčak je stigao u Beograd nakon što je prošle sedmice srpski predsjednik Vučić kazao neće sudjelovati na planiranom sastanku na vrhu između EU i šest zemalja zapadnog Balkana početkom decembra u Tirani. Vučić je negodovao zbog odluke kosovske vlade da za ministra izabere umjerenog srpskog političara umjesto osobe blisko povezane s vladajućom strankom u Srbiji.

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine trebao bi se sutra sastati s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem kako bi razgovarali o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova.