Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić izrazio uvjerenje da će nakon posjete MMF-a biti povećanja plata i penzija

aleksandar vucic

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koja se u Srbiji nalazi povodom treće revizije u sprovođenju stand-by aranžmana, koji je 23. februara ove godine odobren Republici Srbiji iz predostrožnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je ranije izjavio premijer Vučić, prema dosadašnjim podacima koje poseduje, rezultati su dobri, a deficit koji je MMF planirao da na kraju oktobra bude 155 milijardi dinara, iznosi 37 milijardi.

On je, takođe, izrazio uverenje da će nakon ove posjete MMF biti povećanja plata u javnom sektoru i penzija.

“Oni nisu očekivali da će rezultati biti ovako dobri da na kraju oktobra deficit bude 37,9 milijardi. Oni su planirali da na kraju oktobra bude 155 milijardi, a 37 je, složićete se, 118 milijardi manje od onoga što bi oni prihvatili kao dobar deficit. Rekao bih da je to veliki i ozbiljan uspjeh Srbije“, rekao je Vučić.

Zvanični razgovori sa MMF–om, počeli su jutros plenarnim sastankom, održanim u Narodnoj banci Srbije, a delegaciju Srbije, uz guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanku Tabaković, činili su i ministar finansija Dušan Vujović, te ministar privrede Željko Sertić sa saradnicima.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi James Roaf, do 10. novembra će u Beogradu sagledati najnovija fiskalna, monetarna i platnobilansna kretanja u Srbiji, kao i realizaciju obaveza za treće tromesečje ove godine na osnovu kojih se prati napredak u postizanju ciljeva dogovorenog ekonomskog programa.

U predstojećim razgovorima predstavnika Republike Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda biće razmotreno i sprovođenje ekonomske politike u narednom periodu, priprema makroekonomskog i fiskalnog okvira programa do kraja ove i tokom sljedećih godina, s posebnom pažnjom na pripremi budžeta za 2016. godinu.