Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić: Ne bojim se incidenata, Beograd je kozmopolitski grad

Serbian Prime Minister Aleksandar Vucic visits Hungary

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će uskoro biti održana zajednička sjednica Vlade Srbije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i dodao da će danas s članovima Predsjedništva BiH razgovarati o umirivanju nacionalnih tenzija, ali i namjenskoj industirji i zajedničkom izlasku na treća tržišta.

Vučić je za današnji Kurir rekao da je mnogo važnih tema okrenutih ka budućnosti za razgovor s tri predstavnika Predsjedništva BiH, ali i naglasio da se neće razgovarati o Srebrenici.

“Beograd je otvoren i kozmopolitski grad i to ćemo pokazati prilikom dolaska članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine”, naglasio je Vučić.

Na pitanje da li strahuje od incidenata, srbijanski premijer je odgovorio da je Beograd istovremeno najveći kozmopolitski i najveći srpski grad, koji je uvijek pokazivao svoju dušu, otvorenost i gostoprimstvo pa će tako biti i ovog puta, te kako se ne plaši da će biti ikakvih incidenata.

Vučić će se sastati danas s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem.

Svečani doček će biti organiziran ispred Palače Srbije, a sudionici sastanka će se nakon razgovora obratiti medijima, prenosi Tanjug.