Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić: Srbija će pružiti pravdu Židovima zbog stradanja

vučić

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je, u poruci u povodu Dana sjećanja na žrtve holokausta, poručio da će Srbija donijeti zakonski okvir i da će, nakon mnogo godina, pružiti pravdu židovskoj zajednici za strahote kroz koje su prošle židovske obitelji koje su ostale bez svojih nasljednika.

“Međunarodni Dan sjećanja na žrtve holokausta službeno obilježava cijela Srbija, njene institucije, ali i njeni građani. U vremenu kada su ispisivane najmračnije stranice moderne ljudske povijesti, i naš srpski narod upisan je u krug onih kojima je bilo namijenjeno da nestanu s lica zemlje”, naveo je Vučić.

“Duboko se klanjamo žrtvama svih drugih naroda, posebno židovskog, koji je prošao kroz golgotu najtragičnijih razmjera jedne velike nacije. Upravo zbog toga, Srbija danas obavještava domaću i svjetsku javnost da će donijeti zakonski okvir i da će, nakon mnogo godina, pružiti pravdu židovskoj zajednici za strahote kroz koje su prošle židovske obitelji koje su ostale bez svojih nasljednika”, kazao je srbijanski premijer.

“Srbija će se uvijek i dosljedno boriti protiv fašizma i fašističkih tendencija u nadi da Treblinka, Auschwitz i Jasenovac nikada neće biti zaboravljeni, kao ni najstrašniji zločini koje su počinili njemački nacisti i hrvatske ustaše”, poručio je Vučić u povodu Dana sjećanja na žrtve holokausta, javlja Tanjug.