Globus

O svemu pomalo na livadi

Vučić: Srbija podržava integritet i neće se miješati u unutrašnje poslove BiH

17/04/2021

Uvijek smo spremni da razgovaramo o svim temama ne kidišući na ljude koji drugačije misle, ustvrdio je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ponovo komentirao famozni “non paper”. On je izjavio je da se Srbije ne miješa u unutrašnje odnose u Bosni i Hercegovini i da je  Beograd uvijek spreman da razgovara o svim temama i čuje mišljenje pripadnika bošnjačkog i hrvatskog naroda, a “posebno rukovodstva Republike Srpske”.

Kako je rekao, Srbija podržava integritet kako države, tako i entiteta Republika Srpska u okviru BiH.

– Uvijek smo spremni da razgovaramo o svim temama. Ne kidišući na ljude koji drugačije misle. Spremni smo da čujemo šta o svemu misle pripadnici bošnjačkog i hrvatskog naroda. Posebno šta o svemu tome misli Republika Srpska, rukovodstvo RS-a i srpskog naroda predvođenih Dodikom – rekao je Vučić novinarima na poligonu “Pasuljanske livade” prilikom vojne vježbe.

Predsjednik Srbije je rekao da nije vidio mape o promjeni granica u regionu. Kazao je da ne spada u one ljude koji će da skaču nekome po glavi. A da nešto nisu ni vidjeli.

– Nisam gledao mape. Jedino sam razočaran potpunom intelektualnom demobilisanošću naše intelektualne javnosti i elite i pseudoelite. I ofrlje ocjenama nečega što niko nije ni vidio. Niti se udubio na bilo koji način. Već su apriori za ili protiv nečega – rekao je Vučić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.