Predsjednik Srbije

Vučić: Ukoliko dođe do ugrožavanja života, naša vojska će štititi narod

vucic1122

Vučić je rekao i da je od jutros u kontaktu sa predstavnicima Evropske unije, koji su saopštili da je u pitanju policijska akcija protiv kriminala i korupcije, a da je i NATO isto to ponovio

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su uhapšene 23 osobe srpske i bošnjačke nacionalnosti na teritoriji Kosovske Mitrovice, Leposavića i Zubinog potoka, te da je od jutros na snazi puna borbena gotovost Vojske Srbije, javlja Anadolu Agency (AA).

Vučić se obratio u nastavku jučer započete sjednice Skupštine Srbije posvećene Kosovu. Rekao je kako je jutros prije šest sati krenula akcija Policije Kosova “pod izgovorom borbe protiv organizovanog kriminala”. On je dodao da su do sada uhapšene 23 osobe srpske i bošnjačke nacionalnosti na teritoriji Kosovske Mitrovice, Leposavića i Zubinog Potoka.

Vučić je rekao i da je od jutros u kontaktu sa predstavnicima Evropske unije, koji su saopštili da je u pitanju policijska akcija protiv kriminala i korupcije, a da je i NATO isto to ponovio.

“Ono što smo mi preduzeli, više puta sam rekao – čuvaćemo mir i stabilnost gotovo po svaku cijenu, ali nam je dovoljno jasno o kakvom je ovde licemjerju riječ, i jutros sam naredio punu borbenu vojnu gotovost naših jedinica. Naša vojska, ukoliko dođe do bilo kakvog ozbiljnijeg ugrožavanja poretka i ugrožavanja života ljudi, će štititi naš narod”, izjavio je Vučić.