Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Weekend Media Festival počinje sutra u Rovinju

weekend-media-festival123

Više od 4.000 marketinških i PR stručnjaka, novinara i studenata iz cijele regije, ali i iz ostalih zemalja Evrope i svijeta na putu je prema Rovinju, gdje se u četvrtak otvara 8. Weekend Media Festival, najveće regionalno okupljanje svih koji nešto znače u komunikacijskoj industriji.

Do 27. septembra u prostorima stare tvornice duhana u Rovinju odvijat će se program prepun predavanja, prezentacija, panela i koncerata, uz cjelodnevno druženje, razmjene ideja i razvijanje novih projekata.

„Turbulentna događanja koja ovih dana pratimo u drugim područjima života u regiji nisu umanjila interes za naš festival. Dapače, mnogi su prepoznali upravo Weekend kao idealan trenutak i mjesto da razmijene iskustva i ukrste polemička koplja na temama koje nas svaki dan zaokupljaju. Očekujem najuzbudljiviji Weekend do sada“, poručio je direktor Weekend Media Festivala Tomo Ricov.

ricov-i-vrdoljak111

Najveći interes šire javnosti izaziva dolazak Anthonyja le Rouxa, generalnog direktora Ubera, od kojega se očekuje da u Rovinju otkrije nešto više o planovima kompanije čiji inovativni model taksi usluga izaziva otpore državnih regulatora mnogih zemalja. Weekend Media Festival ugostit će i čelne ljude hrvatskog turizma, koji će ekskluzivno predstaviti novi krovni kreativni koncept proizašao iz novog slogana hrvatskog turizma “Croatia, full of life”. Uz krovni koncept, u Rovinju ćemo moći vidjeti i primjere kreativnih rješenja kampanje koja uskoro kreće na emitivnim tržištima.

Konferencijski dio programa vrtjet će se, kao i uvijek, oko najnovijih trendova u medijima i poslovnom svijetu. Ovaj put to su programmatic, sasvim novi način zakupa medija, te native advertising i iskustva koja marketinški stručnjaci i mediji imaju s tim oblikom oglašavanja.

„Ove godine imamo jako bogat program koji ide paralelno u šest dvorana. Ako se nađete u situaciji da ne možete odlučiti gdje ići jer vam se sviđa više panela, mi smo postigli svoj cilj. Ipak, toliko programa omogućit  će da svatko može imati svoj Weekend i ponijeti sa sobom iz Rovinja nešto drukčije“, kaže direktor programa Nikola Vrdoljak.

Uz le Rouxa, program predavanja i panela donosi i druge podjednako intrigantne sudionike, među kojima su Atanas Rajkov, generalni direktor Vibera za središnju i istočnu Europu, Brian Morrissey, glavni urednik Digidaya, članovi grupe Laibach, kao i bivši svjetski rekorder na 110 metara s preponama Colin Jackson, danas globalni direktor humanitarne utrke Wings for Life.

Partneri Weekend Media Festivala ove su godine ponovno regionalna revija BalCannes i nagrada SoMo Borac. BalCannes će četvrtu godinu zaredom, u saradnji s Hrvatskim udruženjem društava za tržišno komuniciranje (HURA) vrednovati najbolje agencijske projekte iz šest zemalja regije, a SoMo Borac u svojoj će trećoj godini dodijeliti 24 statue printane u 3D tehnologiji za najbolje regionalne
digitalne projekte u osam kategorija.

U muzičkom dijelu programa, uz tradicionalno vrhunske DJ-e, zvijezde ovogodišnjeg Weekenda su osječki hip hop freestyler Kandžija i njegov band Gole žene, koji nastupaju u petak, nova senzacija na hrvatskoj sceni Miki Solus te veterani zagrebačke scene, Kawasaki 3p, koji će zaključiti 8. Weekend Media Festival koncertom u subotu.

Sve informacije o festivalu, kao i program možete pronaći na www.weekendmediafestival.com.