Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Wilders pred turskom ambasadom: Dalje od nas! Ovo je naša zemlja!

08/03/2017

Antiislamski populista Geert Wilders tvrdi da turski ministar vanjskih poslova nije dobrodošao u Holandiju kako bi lobirao da se glasa “za” na turskom referendumu o ustavnoj reformi koja bi dala predsjedniku Recepu Tayyip Erdoganu veće ovlasti.

Uz jake mjere sigurnosti, Wilders je u srijedu održao kratke demonstracije pred turskom ambasadom u Den Haagu kako bi protestirao protiv planiranog mitinga na kome bi govorio šef turske diplomatije Mevlut Cavusoglu tražeći podršku među Turcima koji žive u Holandiji.

Stojeći ispred transparenta na kome je pisalo “Dalje od nas! Ovo je naša zemlja!”, Wilders je nazvao Erdogana “diktatorom” i izjavio je da “mi nećemo pomoći u jačanju diktature”.

Demonstracije su se desile jutro nakon što se Cavusoglu obratio skupu u njemačkom gradu Hamburgu i sedmicu prije holandskih izbora na kojima se očekuje da će Wilders ostvariti značajne pomake, prenosi AP.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.