Globus

Turska

Zabranili pušenje na javnim mjestima zbog maski

12/11/2020

U saopštenju se navodi da će pušenje biti zabranjeno u prometnim ulicama, na autobuskim stanicama i javnim trgovima kada to bude neophodno

Tursko Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je pušenje na javnim mjestima širom zemlje da bi se suzbilo širenje virusa korona.

U saopštenju se navodi da će pušenje biti zabranjeno u prometnim ulicama, na autobuskim stanicama i javnim trgovima kada to bude neophodno.

Ministarstvo je naglasilo da je nošenje zaštitnih maski na javnim mjestima obavezno u svakom trenutku i da pušači redovno krše taj propis, koji je na snazi mjesecima, prenio je AP.

Ministarstvo je dodalo da provincije imaju pravo da uvode policijski čas za osobe starije od 65 godina u skladu sa rastom broja pacijenata u kritičnom stanju.

Guverneri Ankare i Istanbula već su ponovo uveli takve mjere ove sedmice. Stariji građani mogu da izađu iz svojih domova samo između 10.00 i 16.00 sati.

Turska bilježi rast broja infekcija od kada je krajem maja ukinula djelimičnu blokadu javnog i privrednog života. Prema posljednjim podacima, u periodu od 24 časa umrlo je 86 ljudi, čime je ukupni broj povećan na 11.145.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.