Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zagonetna smrt dva Korejanca u Moskvi

policija moskva11

Policijske službe glavnog grada Rusije saopštile su da su sinoć, u hotelu na zapadu Moskve, pronađena beživotna tijela dvojice građana Sjeverne Koreje. Mediji prenose da su „tijela pronađena u različitim sobama”. Prema nezvaničnim ocjenama, oba su umrla usljed akutnog zatajenja rada srca.

Policiju i hitnu pomoć na intervenciju je pozvao njihov prijatelj iz Sjeverne Koreje. On je rekao da su se obojica umrlih žalili na opštu malaksalost. Ljekari su, pregledom tijela, primijetili da su Korejancima ubrizgavane injekcije sa zasad nepoznatim sadržajem. Njihov prijatelj je rekao da su se oni tako pokušavali osloboditi visoke temperature i jake glavobolje.

Policijski organi pokrenuli su detaljnu istragu, nakon koje će saopštiti svoje konačne zaključke. Zasad se ne navode imena umrlih niti razlog njihovog boravka u Moskvi. Policijski organi odbili su da komentarišu navode o tome da se radi o disidentima sjevernokorejskog režima, koji su pobjegli u Rusiju.

Poznato je da sjevernokorejski režim i u inostranstvu, na razne ilegalne načine, sve do ubistava, pokušava da eliminiše svoje kritičare i protivnike. Najčešće se za to koriste igle i injekcije sa otrovima koji brzo izazivaju smrt.