Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zagrebački ugostitelj zaposlio konobaricu i prvi dan je silovao

silovatelj_-_zups

Djevojka iz okolice Siska koja je u Zagrebu našla posao konobarice, imala je nesreću da joj je poslodavac višestruko osuđivani recidivist R.S. (50), zagrebački ugostitelj. Nakon samo jednoga dana na poslu silovao ju je, a spasila ju je policija iz njegovih predatorskih kandži jer je ni nakon zločina nije želio pustiti.

Policajci su R. S. kazneno prijavili za silovanje, protupravno oduzimanje slobode i prijetnje smrću njezinim prijateljima koji su joj pokušali pomoći.

Prema prijavi, sve se navodno dogodilo prije sedam dana kada se djevojka zaposlila kod R. S. u njegovom lokalu, a već istoga dana počeo joj je prijetiti zbog navodnih 300 kuna duga koje joj je posudio. Kada je htjela napustiti lokal rekao joj je: “Možeš otići samo s Hitnom nakon što te polomim”, piše Jutarnji list.

Pred kraj radnoga vremena šef ju je, navodno, natjerao da ide s njime u stan i pozvao taksi. Upozorio ju je pritom da ju je spreman ubiti i odrobijati 40 godina u Lepoglavi ako slučajno što kaže taksistu. Kada su došli k njemu u stan, muškarac ju je odvukao u spavaću sobu, silovao i zaprijetio da će je baciti kroz prozor bude li se odupirala. Prema tvrdnjama djevojke, tortura se nastavila i sutradan u lokalu odakle se u jednom trenutku mobitelom uspjela spojiti na Facebook i poslati poruku prijateljima: “Molim te dođi i pomozi mi”.

Prijatelji su kontaktirali ugostitelja u potrazi za prijateljicom, no R. S. im je rekao da ona nigdje ne ide dok ne plati dug te da će on doći k njima u njihov grad i zaklati ih. Oni su, međutim, alarmirali policiju koja je brzo došla do lokala i privela ugostitelja na ispitivanje.

Nakon saslušanja djevojke ga i uhitila. Recidivistu je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela jer je prema kaznenoj evidenciji ovo njegov peti postupak zbog silovanja.