Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stravičan zločin

Zaklao djevojčicu, pa otišao u McDonald's da jede: Glas mi je rekao da je ubijem

djevojcica43434

Tužitelji tvrde da se djevojčica našla u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu

U Austriji je u srijedu počelo suđenje Robertu K. (16). koji je 12. maja ove godine ubio Hadishat (7). Djevojčica mu je bila komšinica. Obje porodice potječu iz Čečenije te su se često družile.

Tog kobnog dana djevojčica je Robertu pokucala na vrata. Pustio ju je u stan i dao joj sladoled. Onda joj je naredio da ode pod tuš. Tamo ju je zaklao.

Prerezao joj je vrat nožem i gotovo joj glavu odvojio od tijela. Mrtvu curicu je stavio u vreću za smeće te su ju pronašli smetljari. Nakon što se riješio tijela Robert K. je otišao u McDonald's.

Tužitelji tvrde da se djevojčica našla u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu. Kažu da je Robert K. jednostavno nekoga htio ubiti jer je toga dana bio bijesan.

To je tada i sam Robert potvrdio policiji. No sada je promijenio priču i tvrdi da čuje “glasove”. Tvrdi da mu je “glas” rekao da mora ubiti djevojčicu.

Taj isti “glas” kasnije mu je rekao da nikome ne govori o tome šta je napravio te da nikome ne vjeruje. Njegova advokatica tvrdi da je Robert K. psihički bolestan. Što se tiče vještaka, jedan je utvrdio da Robert K. još od djetinjstva boluje od šizofrenije dok je drugi utvrdio da je šizofreniju razvio tek u pritvoru te da je u trenutku ubistva bio uračunljiv.

Zbog proturječnih izjava vještaka, sud će tražiti i treće vještačenje, piše OE24. Ako ga proglase uračunljivim prijeti mu do 15 godina zatvora.