Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi pazar

Zalutali metak ispaljen u uličnoj tuči umalo je ubio ženu (35), hitac joj razorio vilicu

novi pazar-pucnjava

Policija intenzivno traga za još jednom osobom, za koju se sumnja da je učestvovala u ovom događaju

Tri muškarca uhapšena su u Novom Pazaru poslije pucnjave u kojoj je teže povrijeđena i slučajna prolaznica, a traga se za još jednom osobom, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Iz policije su naveli da je B.M. /32/ više puta pucao iz pištolja i slučajno pogodio prolaznicu, dok su I.M. /31/ i I.M. /35/ osumnjičeni za nasilničko ponašanje, a mlađi i za krivično djelo laka tjelesna povreda.

Sumnja se da je sinoć ispred jednog ugostiteljskog objekta u Novom Pazaru došlo do sukoba osumnjičenih, nakon čega je I.M. /31/ nožem zadao ubodne rane i posekotine B. M. i I.M. Onda je, kako se sumnja, B.M. više puta pucao iz pištolja.

Jedan metak pogodio je tridesetpetogodišnju ženu, slučajnu prolaznicu i teže ju je povrijedio, naveli su iz MUP-a.

Razlog obračuna mladića nije poznat, a prema nezvaničnim informacijama, radi se o dva para braće B.M. i I.M. (35) sa jedne strane i I.M. (31) i njegovom bratu, za kojim policija traga, sa druge.

Prema nepotvrđenim informacija, njih četvorica su ranije bili u dobrim odnosima, ali su se iz, za sada nepoznatih razloga, posvađali.

Mlađa žena iz Novog Pazara teško je povrijeđena dok se u subotu uvečer sa suprugom iz centra Novog Pazara vraćala kući u prigradsko naselje Postenje. Nju je, dok je automobil u naselju Šestovo stajao u koloni, a ona sjedila na mjestu suvozača, u glavu pogodio hitac ispaljen iz pištolja, dok je u neposrednoj blizini trajao obračun dvije grupe mladića u kome je korišteno i vatreno oružje.

-Žena koja je povrijeđena i njen suprug naišli su u Šestovu na kola koja su bila prepriječena na putu. Ispred njih bilo je nekoliko automobila, a ispred je trajala žestoka tuča više lica, čula se i pucnjava. Neki od ljudi koji su u kolima bili ispred pokušavali su najbrže što mogu da vozila okrenu na putu i da se sklone sa mjesta obračuna kako ne bi stradali. U tim trenucima odjeknuo je još jedan pucanj, žena je pogođena u glavu, odnosno u vilicu hicem koji je prethodno probio šoferšajbnu automobila. Polomljena joj je vilica, zubi, odmah je zbrinuta u novopazarskoj bolnici, a po riječima ljekara nedostajalo je samo nekoliko milimetara da povrede budu daleko teže. Žena je danas, na sreću dobro, biće operisana i njeno stanje je stabilno – kaže izvor Blica upoznat sa detaljima slučaja.

Kako se pretpostavlja ženu je pogodio hitac ispaljen tokom obračuna dvije grupe mladića iz Novog Pazara koji je počeo u jednom ugostiteljskom objektu u blizini. Zbog čega je svađa a zatim i tuča izbila za sada se ne zna, tek tuča se prenijela napolje, došlo je do žestoke tuče u u kojoj je učestvalo više lica, a zatim i do potezanja oružaja i pucnjave.

-U jednom trenutku, mladići su posjedali u kola, došlo je do jurnjave ulicom u kojoj je učstvovalo više vozila, kombija, bilo je i preprječivanja ulice kolima, sve je trajalo barem nekoliko minuta, a zato vrijeme jurnjava se odužila na više od jednog kilometra – priča izvor Blica.

Policija intenzivno traga za još jednom osobom, za koju se sumnja da je učestvovala u ovom događaju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.