Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odmotava se klupko

“Zapamti, ja ili Nusret, jedan ide pod zemlju”: Rijalda bivšem supruga pomogla da ubije njenog ljubavnika

nusret-destanovic-poruke
FOTO: Screenshot / Sandžak danas
Nusret Destanović (lijevo) i poruke koje su razmjenjivali Sead Ahmetović i Rijalda Haci (u sredini, zajedno)

Znam da sam odgojio sina da bude pošten i da živi pošteno, ali odnosi između nas nisu bili najbolji, već tri godine nisam imao kontakt s njim, kaže Seadov otac Selim

Nusret Destanović (28) pronađen je mrtav u jednom napuštenom bunaru u zaseoku kod Tutina (Srbija), nakon što je u četvrtak prijavljen njegov nestanak. Prema policijskom izvještaju, glavni osumnjičeni za ubistvo Nusreta je Sead Ahmetović, bivši suprug Rijalde Haci, s kojom je žrtva, kako se navodi, bila u emotivnoj vezi.

Kako se sumnja, tragični niz događaja započeo je kada je Nusret primio poruku s Rijaldinog telefona. Poruka, za koju se ispostavilo da ju je poslala osoba koja je željela da mu naudi, pozivala ga je da dođe do nje. Nusret, ništa ne sumnjajući, odazvao se pozivu, ali umjesto očekivanog susreta, dočekala ga je zasjeda.

“Sandžak danas” objavio je jezive prepiske u kojim ubica prijeti Rijaldi H. Poruke su nastale znatno ranije, kada je Rijalda Haci bila u svađi sa Seadom Ahmetovićem.

Nusret Destanović ubijen na zvjerski način, tijelo pronađeno u bunaru
FOTO: Blic.rs
Nusret Destanović ubijen na zvjerski način, tijelo pronađeno u bunaru

Također, isti izvor, objavio je da postoje dokazi da su u noći ubistva Rijalda i Sead bili zajedno u jednom restoranu u Novom Pazaru.

“Jedno od vas će otići pod crnu zemlju”, napisao je Sead, prenosi “Sandžak danas”.

Sead je dalje nastavio:

“Ali zadnji se najslađe smije. Vjeruj mi. Vidjećeš šta ću uraditi.”

Na šta mu je Rijalda odgovorila: “Marš bre.”

“Je** mi Nusret Aminu. Jedno od vas dvoje će otići pod crnu zemlju”, insistirao je Sead, a Rijalda je uzvratila: “Neka ti je** Mujesiru.”

poruke koje su razmjenjivali rijalda haci i sead ahmetović
FOTO: Screenshot / Sandžak danas
Poruke koje su razmjenjivali Rijalda Haci i Sead Ahmetović

“Bićeš svjedok kad te pozovem na kameru. Neka je** slobodno”, napisao je Sead.

Novi šokantni detalji

Istraga sugeriše da je Nusret bio namamljen u zamku porukom poslatom sa njenog telefona, koju, sumnja se, nije ona poslala.

poruke koje su razmjenjivali rijalda haci i sead ahmetović
FOTO: Screenshot / Sandžak danas
Poruke koje su razmjenjivali Rijalda Haci i Sead Ahmetović

Imao je 22 uboda nožem. Na kraju je zaklan i bačen u bunar, prenosi “Sandžak danas”.

Uhapšene tri osobe, za Seadom se traga

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili Emrah Džanković (2005) iz Sjenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu i Elvis Hrnjak (1984) iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, saopšteno je večeras iz Policijske uprave u Novom Pazaru.

Kako se sumnja Emrah Džanković je zajedno sa Seadom Ahmetovićem (1997), za kojim policija intenzivno traga, 8. februara, ove godine, nanio smrtne povrede oštrim predmetom Nusretu Destanoviću iz Tutina, a njegovo tijelo bacili su u napušteni bunar u selu Međugorje u okolini Sjenice.

Elvis Hrnjak se sumnjiči da je omogućio Seadu boravak u svojoj kući nakon izvršenog krivičnog djela.

Policija je uhapsila i Rijaldu Haci (1997) iz Sjenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo neprijavljivanje pripremanja krivičnog djela.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, njima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti predati Tužilaštvu.

Tijelo mladića Nusreta Destanovića policija je pronašla u bunaru u selu Međugor na Pešterskoj visoravni
FOTO: RINA
Tijelo mladića policija je pronašla u bunaru u selu Međugor na Pešterskoj visoravni

Tijelo mladića Nusreta Destanovića policija je pronašla u bunaru u selu Međugor na Pešterskoj visoravni, a kako je Tanjugu ranije nezvanično rečeno, sumnja se da je ubijen.

Njegov nestanak prijavljen je jutros policiji, nakon čega je i počela pretraga u kojoj je učestvovalo oko 200 osoba.

Otac ubijenog mladića: Već tri godine nisam imao nikakav kontakt s Nusretom

Selim Zečević-Ahmetovićem, otac glavnog osumnjičenog za ubistvo dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina, oglasio se nakon stravičnog zločina.

– Prvo bih želio da razjasnim moje prezime; poznat sam kao Selim Zečević zbog moje karijere u muzici, ali moje pravo prezime je Ahmetović. Što se tiče mog sina, moram reći da sam duboko razočaran. Znam da sam odgojio sina da bude pošten i da živi pošteno, ali odnosi između nas nisu bili najbolji, već tri godine nisam imao nikakav kontakt sa njim. Kad sam saznao za nestanak Nusreta, slutio sam najgore – istakao je Selim.

Na pitanje kako je saznao za ubistvo, Selim kaže da ga obavijestio rođak.

– Rođak Elvis H. mi je javio da je moj sin dovezao sporni automobil Nusretov kod njega. Odmah sam krenuo do Elvisa i zajedno smo pozvali saobraćajnu policiju. Bio sam šokiran i tužan, ali nisam oklijevao da sarađujem s policijom. Vjerovatno je moj sin dovezao taj auto nakon izvršenog zločina. Odmah sam upalio automobil i otišao do Elvisa, gdje smo odmah pozvali patrolu saobraćajne policije. Dežurni saobraćajci, u koordinaciji s nama, utvrdili su čije je vozilo. Ta patrola saobraćajne policije bila je izuzetno profesionalna i operativna. Nakon toga, lično sam otišao i doveo dežurne inspektore da preuzmu dalju istragu – naveo je.

Audio snimak Nusretovog brata i Seada?!

Mediji u Srbiji objavili su i audio snimku, za koju tvrde je u pitanju razgovor brata ubijenog Nusreta Destanovića i osobe koja se nalazi u bjekstvu Seada Ahmetović.

Na snimci osoba označena kao Sead tvrdi da se nalazi u Austriji i da nema ništa s ubistvom. Također u jednom trenutku ista osoba govorio da je Nusretu “prijetio kao i svakome što prijeti”, ali “nisam toliko mahnit”.