Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Zaraženi muškarac uhvaćen kako sjedi s tri osobe u kafiću

Zagreb: Odbačena maska na ulici
02.10.2020., Zagreb - Nekad su se maske jedva kupovale jer je bila nestasica zbog pandemije Covid-19, a danas su maske na podu ulice i ljudi ne mare za okolis. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Utvrđeno je da je muškarac, bez korištenja zaštitne maske, u ugostiteljskom objektu bio sa tri osobe, a prije toga sa više zaposlenih u jednoj zdravstvenoj ustanovi

Muškarac zaražen virusom korona tokom vikenda je zatečen u ugostiteljskom objektu u Varaždinu, gdje je bio sa tri osobe, a prije toga se družio sa nekoliko zdravstvenih radnika, saopšteno je danas iz varaždinske Policijske uprave.

Varaždinska policija je u subotu prije podne primila dojavu da četrdesetosedmogodišnjak pozitivan na virus korona krši mjere samoizolacije i liječenja u kući.

Postupajući po dojavi, policajci su ga zatekli u ugostiteljskom objektu u Varaždinu, nakon čega je sanitetom prevezen na adresu boravišta.

Utvrđeno je da je muškarac, bez korištenja zaštitne maske, u ugostiteljskom objektu bio sa tri osobe, a prije toga sa više zaposlenih u jednoj zdravstvenoj ustanovi.

Nakon što mu istekne mjera samoizolacije, nad 47-godišnjakom će biti provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio krivično djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti, navode iz varaždinske policije.