Globus

Slučaj u zagrebu

Zaraženi pacijent koji je pobjegao iz bolnice pronađen mrtav

20/10/2021
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Policija je potvrdila je da su reagirali na dojavu bolnice o samovoljnom udaljavanju pacijenta koji je ranije bio spojen na kisik, ali je u trenutku pronalaska, unutar 24 sata, osoba umrla “u privatnom prostoru na području Samobora”

COVID pozitivan pacijent pobjegao je u ponedjeljak iz Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, a dan kasnije umro je na području Samobora, doznaje se od zagrebačke policije i županijskog zavoda za hitnu medicinu, prenosi Hina.

Policija je potvrdila je da su reagirali na dojavu bolnice o samovoljnom udaljavanju pacijenta koji je ranije bio spojen na kisik, ali je u trenutku pronalaska, unutar 24 sata, osoba umrla “u privatnom prostoru na području Samobora”.

U rukovodstvu Zavoda za hitnu medicinu rekli su da im je poziv za intervenciju u Strmcu u naselju Hoto Ville stigao u 15:56 sati, a hitna je na mjesto pronalaska 53-godišnjaka došla u 16:02 sati.

Pacijent nije pokazivao znakove života, ali ekipa ga je reanimirala, a nakon pola sata do 35 minuta mogli su ustanoviti samo smrt, rekli su u Zavodu za hitnu medicinu.

Za vrijeme intervencije majka preminulog je službenicima hitne pomoći rekla da je bio COVID pozitivan i da je pobjegao iz bolnice nakon čega ga policija pokrenula potragu.

Kako je saopćeno, pacijent je skinuo masku s kisikom s lica, otkopčao se s monitora, izvadio postavljenu intravensku kanilu, otvorio balkonska vrata na sobi te preko vanjskih stuba samovoljno napustio bolničko liječenje. Medicinsko osoblje je odmah poduzelo sve potrebne mjere u tim situacijama – otkrili su iz bolnice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.