Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zatekao stravičan prizor: Brat zaklanog muškarca vidio ubicu kako bježi

ubistvo srbija
Foto: Blic.rs

Nenada Cikotića (43), osumnjičenog za ubistvo komšije Milovana Mitića (64) iz sela Donje Trebešinje kod Vranja u Srbiji, vidio je rođeni brat žrtve kako se udaljava sa mjesta zločina.

Brat ubijenog, Čedomir Mitić je navodno spazio osumnjičenog Nenada kako se sa mjesta zločina udaljava niz njive. Prizor je bio jeziv jer je Milovanu iz prerezanog krvavog vrata virio grkljan. Uznemiren i ožalošćen, Čedomir ističe da se sa komšijama davno doseljenim iz Crne Gore nikada nisu svađali i da su bili u lošim odnosima, piše Blic.

Kako kažu u vranjskom Višem tužilaštvu, zločin se dogodio 18. marta oko 15.30 sati, i to nasred ulice. Osumnjičeni je pobjegao nakon zločina i policija traga za njim.

“Bio sam u kući i čuo sam da viču i kada sam izašao, zatekao sam oca u lokvi krvi sa prerezanim grkljanom”, kaže za Blic Goran Mitić, sin Milovana za čije ubistvo je osumnjičen njihov komšija.

Sin ubijenog čovjeka ispričao je da njegov otac s osumnjičenim nikada nije bio u zavadi, a kako dodaje, rijetko su ga i viđali u kraju.

Tijelo ubijenog Milovana Mitića, kako kažu u Višem tužilaštvu u Vranju, poslato je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Nišu.

Ubijeni Mitić je radio kod komšije na betoniranju ploče na kući i kada je završio, otišao je do svog doma. Tamo ga je međutim sačekao osumnjičeni Cikotić, koji je nakon zločina pobjegao.

Kako pričaju komšije, Milovan i Nenad posvađali su se zbog otrovanog psa.

Navodno je Nenad Cikotić nožem napao i krvnički ubio Milovana Mitića zbog toga što mu je otrovao i dirao pse. Ubica je godinama čuvao veliki broj pasa i mačaka. Mještani tvrde da se Nenad Cikotić nasilnički ponašao prema majci i rođenom bratu s kojima je živio. U selu sumnjaju da je ubica koristio drogu i bavio se preprodajom narkotika.

Osumnjičeni Cikotić bio je zvanično prijavljen da živi u Vranju, a boravio je u Donjoj Trebešinji. Policija pretresa sve lokacije i kontaktira sa svim osobama koje je osumnjičeni poznavao.

Goran Mitić, koji radi kao autoelektričar, kaže da je njegov otac radio u rudniku, ali da nije prestajao da radi teške poslove ni kada je otišao u penziju.

– Nema ni godinu dana kako mi je majka umrla u junu 2017, a sada su mi ubili oca. Ostao sam sam – kaže Goran Mitić.