Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zarobio poznanika u stanu i mučio ga punih pet dana

zarob

U Zagrebu je početkom decembra došlo do brutalnog slučaja premlaćivanja i zlostavljanja. Naime, kako se doznaje, 34-godišnji K.B. u stanu je zarobio 59-godišnjeg poznanika te mu prijetio i mučio ga.

Poznanika je zarobio u njegovom stanu te ga tamo, uz prijetnje, tukao i zlostavljao. Prijetnje su uključivale i to da je zarobljenome rekao kako će ga seksualno napastovati te ubiti, prenosi portal Index.hr.

Napadač je 59-godišnjaku oduzeo ključeve od stana i mobilni telefon, te ga je vezao i sputao špagom. Zatvoreni muškarac  zadržan je  u stanu pet dana, sve do prošloga petka, a sve to vrijeme proživljavao je verbalno i fizičko zlostavljanje. Nije poznato kako je zatvorenik uspio umaknuti 34-godišnjaku.

Županijsko državno tužilaštvo  Velika Gorica izdalo je saopštenje o cijelom slučaju.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 5. do 9. decembra 2016. u Zagrebu, prvo prijetio svom poznaniku (1957.) da će ga ubiti nožem nakon čega ga je odveo u njegov stan i oduzeo mu ključeve stana i mobitele te mu više nije dozvolio izlazak iz stana. Osnovano se sumnja da ga je vezao špagama pritom se prema njemu okrutno i bezobzirno ponašao odnosno psihički ga i tjelesno zlostavljao udarajući ga rukama, nogama i drugim predmetima po cijelom tijelu, prijetio mu seksualnim zlostavljanjem, vrijeđao ga raznim pogrdnim riječima i govorio mu da će ga ubiti. Opisanim mu je nanio višestruke povrede po tijelu za sada kvalificirane kao lake tjelesne povrede. Sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici podnesen je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela  koji je sudac istrage u cijelosti prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana”, navodi se u priopćenju.