Globus

Srbija

Zatražene zatvorske kazne za organizaciju zabave na kojoj je bilo oko 700 ljudi

03/03/2021
Ilustracija

Komunalna milicija je u saradnji sa policijskim službenicima 13. februara oko 22.30 sati u klubu Musk machine na Tašmajdanu zatekla više od 700 gostiju

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je danas zatvorske kazne od po šest mjeseci za organizatore zabave održane 13. februara uz prisustvo više od 700 ljudi, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno, Tužilaštvo je podnijelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni prijedlog protiv L.D. i G.M. zbog opravdane sumnje da su učinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i sudu predložilo da im izrekne kazne zatvora u trajanju od po šest meseci, a optuženom G.M. i mjeru bezbjednosti zabrana vršenja poziva, djelatnosti i dužnosti u trajanju od pet godina.

Takođe, nakon preduzetih dokaznih radnji, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je rješenjem odbacilo navedenu krivičnu prijavu protiv osumnjičenog F.A. jer je utvrdilo da ne postoje osnovi sumnje da je učinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Inače, L.D. i G.M. su negirali krivicu, a nakon saslušanja određen im je pritvor, dok je F.A. pušten na slobodu.

Komunalna milicija je u saradnji sa policijskim službenicima 13. februara oko 22.30 sati u klubu Musk machine na Tašmajdanu zatekla više od 700 gostiju i pored zabrane rada ugostiteljskim objektima nakon 20 sati i dok je na snazi zabrana većih okupljanja, što su mjere preduzete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa u Srbiji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.