Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Londonska policija

Zatvorena ulica u blizini sjedišta britanske vlade zbog sumnjivog paketa

london (1)

Policajci su prisutni i kordon je uspostavljen kao mera predostrožosti. Sumnjivi predmet pregledat će specijalisti. Molimo vas da izbjegavate taj dio grada, saopćila je policija

Ulica u centru vladinog distrikta u Loldonu u blizini ureda i rezidencije premijerke Liz Truss u Downing Streetu zatvorena je u utorak zbog sumnjivog paketa pronađenog u blizini, saopćila je policija.

Whitehall, između zgrade parlamenta i trga Trafalgar, također je sjedište nekoliko vladinih odjela, uključujući i ministarstvo vanjskih poslova, ured vlade i ministarstvo odbrane.

Londonska policija saopćila je na Twitteru da je pozvana u 11.42 sata prijepodne po lokalnom vremenu da provjeri izvještaje o sumnjivom paketu.

– Policajci su prisutni i kordon je uspostavljen kao mera predostrožosti. Sumnjivi predmet pregledat će specijalisti. Molimo vas da izbjegavate taj dio grada – saopćila je policija.

Vladin zvaničnik izjavio je da su neke od vladinih zgrada duž Whitehalla ispražnjene. Reutersov novinar javio je da su se stotine ljudi okupile na paradi Konjičke garde, iza Downing Streeta.