Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zatvorski cimer Srbina za kojim traga Italija: Nožem može da odere čovjeka

igor-vaclavic3-620×350

Italijanska policija traži Igora Vaclavića više od dvije nedjelje, a njegov bivši zatvorski cimer je za tamošnje medije ispričao priču o čovjeku sa kojim je skoro četiri godine dijelio ćeliju.

Njegov cimer, čije je izmišljeno ime Mirko (30) izjavio je za italijanski dnevnik “Korijere dela sera” da je pet godina robijao zbog pljačke.

Opisao je naizgled običnog čovjeka, koji je govorio više jezika, između ostalog srpski i kineski. Kako je sam rekao, “savršeno su se uklopili”.

– Radio je u ćeliji i i po 5.000 trbušnjaka svakog dana osim nedjeljom, kada je išao u crkvu. Gledao je samo crtane filmove i dokumentarce, jer mu je otac to zabranjivao kada je bio mali – rekao je njegov cimer.

Ispričao je i da ga je Vaclavić kontaktirao prošlog mjeseca, ali nije želio da kaže da li su se vidjeli. Kako je rekao, sve detalje je ispričao policiji, koja je isključila mogućnost da je on pomagao Vaclaviću pri bjekstvu.

Vaclavić je novodno bio vojnik specijalnih snaga iz Sibira, koje su obučene za potrage za bjeguncima i za opasne misije u divljini. Kako je rekao, on mu je otkrio da je dezertirao, ali ne i zašto.

– Rekao je da nožem može da odere svakog čovjeka, živog – podvukao je cimer.

Hiljade ljudi, policajca, padobranaca i specijalaca već 17 dana je upotrazi za jednim od najopasnijih kriminalaca. On se tereti za dva ubistva i jedan pokušaj ubistva, nakon čega je nestao u italijanskim šumama.

Koliko je spretan govori podatak koji su prenijeli lokalni mediji, da je policijskim psima tragačima trebalo 10 dana da nađu prve tragove. Od tada do danas, pronađeno je još nekoliko predmeta za koje se predpostavlja da su tragovi koji bi mogli da ih odvedu do Vaclavića, među kojima i krvava posteljina.

Vaclavić je navodno ranjen prije desetak dana prilikom jednog pokušaja hapšenja, kada je ipak uspio da pobjegne, a krv koja je pronađena kasnije ukazuje policiji da “ruski Rambo” u bjekstvu ima pomoć saučesnika.