Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suđenje u Britaniji

Zavezao ženu, pa je prislio da sluša kako joj siluje kćerku i sina

vb (1)

Tada je napustio njihov dom, oteo jednu penzionerku (71) i natjerao je da automobilom vozi unaokolo dok je on tražio novu žrtvu

Tokom današnjeg suđenja Josephu McCannu, osumnjičenom serijskom silovatelju, doznalo se da je majku dvoje djece vezao i prisilio da sluša vriskove kćerke i sina dok ih je oboje silovao.

Nekoliko sati kasnije McCann je navodno zarobio 71-godišnjakinju i djevojčicu u dobi od samo 13 godina i seksualno ih zlostavljao, piše Daily Mail.

McCann, iz Harrowa u sjevernom Londonu, obratio se nakon ovog priznanja policiji i rekao: “Da ste me uhvatili za prva dva silovanja, ostalo se ne bi dogodilo.”

34-godišnjem McCannu sudi se zbog silovanja, seksualnog zlostavljanja i otmice 11 žena i djece u dobi od 11 do 71 godine. Ove napade izveo je između 20. aprila i 5. maja ove godine diljem Londona, Manchestera, Lancashirea i Cheshirea.

Tokom drugog dana suđenja javnost je doznala kako je 6. maja McCann uhapšen. Naime, dan ranije je u baru u Haslingdenu upoznao majku dvoje djece i odvezao se s njom u njenu kuću. Kada su tamo stigli, vezao ju je žicom za krevet.


Zatim je probudio njenu 17-godišnju kćer i 11-godišnjeg sina i oboje ih silovao u susjednoj sobi. Kći je nekako uspjela pobjeći i gola je iskočila kroz prozor te od komšija pozvala policiju.

McCann je tada napustio njihov dom, oteo jednu penzionerku (71) i natjerao je da automobilom vozi unaokolo dok je on tražio novu žrtvu. Potom je zgrabio 13-godišnju djevojčicu i prisilio stariju ženu da preuzme volan dok je on seksualno zlostavljao tinejdžerku.

Na dan hapšenja stao je na benzinskoj stanici kako bi kupio kondome jer je oteo dvije tinejdžerke i namjeravao ih silovati. Kada je primijetio policijski auto, zabio se svojim vozilom u drugi automobil te izašao iz vozila i počeo bježati. Tinejdžerke je ostavio u autu.

Uzeo je bicikl i pokušao pobjeći policiji, ali ga je ona ubrzo uhvatila, prenosi Index.hr.